Adresa Ish ndërtesa e Rilindjes Katet: 10, 11, 12 dhe 13 Prishtinë, Republika e Kosovës; tel: +383(0)200 35585 ; 35598; 35577
e-mail: info.mapl@rks-gov.net

Zëvendësministri


Gjergj Dedaj


Zëvendësministër
Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal

Email: Gjergj.dedaj@rks-gov.net
Tel: +383 (0) 200 35 593
BIOGRAFIA

Gjergj  (Shpend) Dedaj u lind në  Gjakovë  më 23 Prill 1954. Shkollën fillore dhe të mesme i kreu ne vendlindje ndërsa Studimet ne  Universitetin e Prishtinës, Dega Filozofi-Socilogji. Studimet post-diplomime i vazhdoi në Universitetin e Prishtinës, në  Fakulteti Juridik në drejtimin Administratë Politike.

Nga viti 1984,  filloi punën si profesor i Filozofisë, Sociologjisë, Logjikes dhe Sociologjisë së Kulturës në Akademinë Kulturologjike të Prishtinës.
Në  vitin 1991,  themeloj Partine Liberale dhe u zgjodh Sekretar i Përgjithshëm dhe  më 1993 zgjidhet kryetar i Partisë Liberale të Kosovës.

Përveç angazhimeve akademike dhe politike, z. Dedaj, ishte pjesëmarrës i Demonstratave studentore të organizuara në vitin 1981,  dhe demonstratave të vitit 1997,  pjesëmarrës i Protestave Studentore kundër regjimit serb të mbajtura më 01 tetor në Prishtinë. Në vitin 1998 ishte  Kryetar i Këshillit Organizativ të demonstratave masovike 60 ditëshe kundër regjimit serb.

Ne vitin 1998,  u zgjodh deputet dhe nënkryetar i Kuvendit të Kosovës, ndërsa në  vitin 1999 ishte  pjesëmarrës i raundit të dytë të bisedimeve të Rambujesë të mbajtura në Paris. Në vitin 2000,  z. Dedaj, ishte anëtar i Këshillit Transitor të Kosovës,  ndërsa në vitin 2004 u zgjodh deputet i Kuvendit te Kosovës ku ushtroi veprimtarinë e tij deri në vitin 2007. Përgjatë kësaj kohe, z. Dedaj, ishte Bashkë kryetar i Grupit Parlamentar për Integrim në Kuvendin e Kosovës dhe Anëtarë i Komisionit Parlamentar për Politikë të Jashtme në Kuvendin e Kosovës.

Në vitin 2001,  ishte kandidat për Çmimin e Lirisë (Price for Freedom) të Ndërkombëtares Liberale në Andorra, kurse në  vitin 2006, zgjidhet nënkryetar i Ndërkombëtares Liberale me seli ne Londër, ndërsa në vitin  2009 ishte kandidat për nënkryetar të ELDR-it ne Kongresin e mbajtur ne Helsinki.

Në vitin 2008, z. Dedaj  u emërua  Zëvendësministër në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale ne Qeverinë e Republikës së Kosovës, më 2010 u zgjodh Lider Politik i Partisë Liberale të Kosovës, ndërsa më 2012 rizgjidhet Lider Politik në Kongresin e Gjashtë të PLK-së.
Në maj te vitit 2013, z. Dedaj  nderohet me titullin Qytetar Nderi të Lezhës nga Këshilli Bashkiak  i Lezhës,  ndërsa më 01 korrik 2013 emërohet Zëvendësministër i Kulturës, Rinise dhe Sportit.

Përveç angazhimeve të tij politike dhe akademike,  z. Dedaj,  është  autor, ideator dhe përpilues i dhjetëra Rezolutave për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës të aprovuara në Konferencat dhe Kongreset e Ndërkombëtares Liberale, Aleancës Liberal Demokratike te Evropës, IFLRY dhe LYMEC gjatë dy dekadave të fundit.

Nga 30 nëntori i vitit 2015, z. Dedaj është emëruar Zëvendësministër në Ministrinë e Administrimit të  Pushtetit Lokal.  Jeton në Prishtine, është i martuar dhe baba e pesë fëmijëve.