Adresa Ish ndërtesa e Rilindjes Katet: 11, 12 dhe 13 Prishtinë, Republika e Kosovës; tel: +383(0)200 35567 ; 35598; 35577
e-mail: info.mapl@rks-gov.net
 • 09 nëntor 2017

  Ministri Todosijevic në Forumin për respektimin e të drejtave të gjuhës në Kosovë

  Ministri Todosijevic në Forumin për respektimin e të drejtave të gjuhës në Kosovë

  9 nëntor 2017, Prishtinë
   

  Ivan Todosijevic, Ministër në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal, sot ka marrë pjesë në Forumin për respektimin e të drejtave të gjuhës në Kosovë. Forumi është organizuar nga ana e Misionit Evropian për Siguri dhe Bashkëpunim në Kosovë (OSBE). Qëllimi i këtij formumi është ngritja e vetëdijësimit në mes të institucioneve lokale për rëndësinë e harmonizimit të gjuhës.
   

  Në këtë forum kanë marrë pjesë edhe kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, zëvendëskryeministri Dalibor Jevtic, shefi i misionit të OSBE-së, në Kosovë Jan Braathu, ambasadorët e Austrisë, Zvicrës, Finlandës dhe komisioneri për gjuhë Slavisha Mladenovic, Lamberto Zannier komisioneri i lartë i OSBE-së, për komunitete si dhe shumë funksionerë të lartë.