On the market of information technological innovation, a human brain dump generally refers to the review material that may be to be commited to memory or you can point out captured in electronic format through the way of any power device similar to a mobile phone, PERSONAL DIGITAL ASSISTANT, etc . It gives you almost a great replica in the exam that should be taken. In simple words, a new brain drop is actually a variety of the real concerns that would can be found in the examination, along with their responses. There can be different exam places including the 200-125 Braindumps. Mental performance dumps are generally provided by the firms who have a great affiliation with all the recent test takers. The particular 200-125 Test is also named “Cisco Accredited Network Connect Routing and also Switching". It truly is basically your Cisco Qualification. The test may be passed should you go through and also prepare the total study substance offered by a good reputed assessment preparation business. It is important to plan for the quiz serious. As soon as you take the by using a a good planning platform, that gets quite simple for you to complete the audit. 500-006 cisco 300-085 Exam Deposits Queries are actually a day worthwhile for the THIS expert. There are many graduates who wants to prefer this for the great experience currently truly challenging to get licensed for 300-085 Cisco Licensed Network Expert Collaboration. Your time and effort and all the time and effort will get lost if you stay failed to crystal clear 300-085 examination. It is very simple to clear 300-085 exams using the precise preparing with 300-085 braindumps which is provided by Braindumpspdf. Our 300-085 braindumps are extremely clear, assisting and totally comprehensive that may help you to prepare your own exam within the limited time for you to clear your current exam inside the first attempt. We provide the authentic supporting material that may be provided by our own experts as well as specialist absolutely help prepare your test in the limited time. 810-403 dumps On the market of information technological innovation, a human brain dump generally refers to the review material that may be to be commited to memory or you can point out captured in electronic format through the way of any power device similar to a mobile phone, PERSONAL DIGITAL ASSISTANT, etc . It gives you almost a great replica in the exam that should be taken. In simple words, a new brain drop is actually a variety of the real concerns that would can be found in the examination, along with their responses. There can be different exam places including the 200-125 Braindumps. Mental performance dumps are generally provided by the firms who have a great affiliation with all the recent test takers. The particular 200-125 Test is also named “Cisco Accredited Network Connect Routing and also Switching". It truly is basically your Cisco Qualification. The test may be passed should you go through and also prepare the total study substance offered by a good reputed assessment preparation business. It is important to plan for the quiz serious. As soon as you take the by using a a good planning platform, that gets quite simple for you to complete the audit. 070-480 exam dumps We are going to provide you the program that will help for connecting you using the 300-075 examination. We will supply you the unique ID as well as PIN to get into our information to prepare your own exams. Presently we have created the complete number of test which will check your preparing for 300-075 exam. The end result of each test will be analyzed by our own specialists to evaluate your Gresca exam formulations. Our professionals will remain related to you via live interacting conferences in where you can crystal clear your all predicament about the 300-075 exam deposits. You’re almost all fallouts and also examination is going to be kept within your personal accounts that would be simple for you to analyze your improvement also. 1z0-064 dumps We are going to provide you the program that will help for connecting you using the 300-075 examination. We will supply you the unique ID as well as PIN to get into our information to prepare your own exams. Presently we have created the complete number of test which will check your preparing for 300-075 exam. The end result of each test will be analyzed by our own specialists to evaluate your Gresca exam formulations. Our professionals will remain related to you via live interacting conferences in where you can crystal clear your all predicament about the 300-075 exam deposits. You’re almost all fallouts and also examination is going to be kept within your personal accounts that would be simple for you to analyze your improvement also. CAP dumps 300-075 Braindumps preparing material with regard to 300-075 examination dumps may be the upgraded planning plan which is planned through our specialists and experienced students. All of us helped a lot of graduates to supply them the actual bright professions by assisting them to crystal clear Cisco Accreditation. With the understanding of our professionals we have been successful to develop the particular 300-075 PDF FILE. We supplied you the totally free demo to select the glimpse of our own BrainDumps We are going to provide you the entire content with most recent update changings according to the newest requirements associated with 300-075 deposits. You will certainly get the totally free and most current updates whenever you will purchase our item.

Intervistë e Zëvendëskryeministrit Petrovic dhënë radios Deutsche Welle

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Sllobodan Petroviç, lidhur me takimet, që përfaqësues të qeverisë së Kosovës do të kenë të enjten në Prishtinë me shefin e grupit negociator serb, Borislav Stefanoviç…
Petroviç: Afërsia me praktikën dhe të përditshmen duhet të kenë peshë në bisedime

Slobodan Petrovic, zëvendëskryeministër i Kosovës

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Sllobodan Petroviç, lidhur me takimet, që përfaqësues të qeverisë së Kosovës do të kenë të enjten në Prishtinë me shefin e grupit negociator serb, Borislav Stefanoviç.

DW: Zoti Petroviç, ju jeni përfaqësues i zgjedhur nga komuniteti serb në Kosovë. A mendoni se në takimin me shefin e delegacionit të Serbisë në bisedimet me Kosovën, Borislav Stefanoviç, në Prishtinë do të mund të reflektoni plotësisht qëndrimin e qeverisë së Kosovës, në të cilën bëni pjesë?

Petroviç: Në fillim dua të theksoj se flasim për një takim, për të cilin akoma nuk dihet në se do të zhvillohet, duke patur parasysh, se deri në këtë moment nuk kam marrë asnjë lajmërim zyrtar në lidhje me takimin tonë. Nga ana tjetër unë jam natyrisht zëvendëskryeministër i Kosovës dhe ministër i i administrimit të pushtetit lokal në Kosovë. Këtë post e mbaj pas marrjes së shumicës së votave të bashkësisë serbe në Kosovë në zgjedhjet e fundit parlamentare. Pra jam anëtar i qeverisë së Kosovës dhe përfaqësoj interesat e të gjithë qytetarëve të Kosovës.

DW:  Çfarë roli mund të luajë prania juaj në takimin me palën negociatore nga Serbia në afrimin e qëndrimeve ndërmjet dy palëve?

Petroviç: Po natyrisht ne kemi dhënë ndihmesë kyçe në afrimin e qëndrimeve të të dyja palëve, sepse jemi njerëz të terrenit, jetojmë në Kosovë, në një realitet. Dhe ajo që është më  kryesorja, është se kemi marrë mbështetjen e qytetarëve tanë në zgjedhjet e fundit parlamentare, me kredibilitet dhe legjitimitet të plotë. I njohim shumë mirë problemet e qytetarëve të Kosovës. Nga ky aspekt, aspekti i njeriut të thjeshtë dhe i jetës së përditshme, do të kishim dhënë zgjidhje për lehtësimin e funksionimit të jetës. Por shumë shpesh vendimet i marrin ato, që janë shumë pak të lidhur me problemet e njerëzve të thjeshtë në Kosovë. Mungesa e sensibilitetit, e njohjes të së përditshmes është një dukuri e shpeshtë dhe për këtë arsye mendoj se qasja praktike edhe në negociata e diskutime do të kishte rëndësi shumë të madhe. Prandaj definitivisht mendoj se nuk duhen keqpërdorur bisedimet për qëllime personale, për promovimin e dikujt. Mendoj se nuk kemi kohë për njerëz, që nuk e njohin situatën në Kosovë dhe na përcaktojnë fatin. Kjo është koha e integrimeve evropiane. Kjo kohë kërkon dije dhe shpejtësi. Kush gabon dhe sa, këtë do ta tregojë koha, që kemi përpara.

DW: Situata për popullsinë serbe vitet e fundit është përmirësuar, por le ende mjaft për të dëshiruar. Në cilat aspekte, ju mund të kërkonit më shumë, nga sa ofron Prishtina zyrtare për komunitetin serb në Kosovë?

Petroviç: Sikur të ishim të kënaqur me gjithçka, që kemi, do të ishte ideale. As në vendet me standarte të larta nuk është gjithçka ideale, pa le pastaj në Kosovë, ku jeta është e vështirë dhe ku ndodh një proces i dhimbshëm, proces tranzicioni. Përveç kësaj ai rëndohet nga problemet serioze politike dhe mospajtimet në qëndrime. Mund t’ju them se qeveria e Kosovës bën shumë përpjekje për pajtimin dhe krijimin e një klime më të mirë multietnike në Kosovë. Ajo është përmirësuar dhe për këtë dëshmojnë të gjitha raportet për lirinë e lëvizjes, lirinë e fjalës, etj. Nuk them se është shumë e mirë, por është më e mirë krahasuar me vitet e kaluara. Jemi dëshmitarë të kësaj.

Komuniteti serb duhet të zgjohet nga izolimi dhe të shfrytëzojë të gjitha shanset për progres dhe për t’u forcuar si në aspektin politik, ashtu edhe në atë material. Fakt është se askush nuk do të na ofrojë zgjidhje dhe kushte ideale, por me përpjekje të fuqishme, me vullnet e edukim mund të luftojmë për më shumë dhe më mirë. Stili i jetës ka ndryshuar sidomos në dy vitet e fundit. Sipas një raporti të PNUD-it gati 80% e serbëve të Kosovës pohojnë se do të dëshironin një televizion, që të ishte i karakterit lokal, që të mbulonte të gjithë territorin e Kosovës, me qëllim që të mund të ndjekin zhvillimet që ndodhin në Kosovë. Sepse janë të paqartë për imazhin e krijuar për veten nga transmetimet në mediet serbe dhe shqiptare. Kjo dëshmon se komuniteti serb nuk e do më izolimin.

Nëse nuk është i izoluar, dëshiron të jetë i informuar dhe informimi do t’u ofrojë serbëve mundësinë për të gjetur mënyra për progresin e tyre. Vendimtare nuk është vetëm se çfarë u ofron Prishtina serbëve në Kosovë, kjo është e rëndësishme, por nuk është kyçe. Rëndësi ka sa jemi të gatshëm të punojnë e të ndryshojmë për të arritur ato, që kemi si qëllim, mbijetesën, forcimin ekonomik dhe perspektivën e përbashkët. Perspektiva e përbashkët për të gjithë ne është anëtarësimi në një familje të madhe, që quhet BE dhe në këtë rrugë me siguri që do të kemi shumë punë dhe në këto përpjekje do të kemi mbështetjen jo vetëm të vendeve të rajonit, por edhe të miqve tanë si në Bruksel, ashtu edhe në Uashington.

Autor: Angjelina Verbica

Redaktoi: Lindita Arapi