Zëvendëskryeministri Petrovic takoi në Uashington z. Rick Holtzapple

19 tetor  2011, Uashington
Takimin e fundit në Uashington, Zëvendëskryeministri Petrovic e zhvilloi me z. Rick Holtzapple,  Drejtor për Evropën Qendrore dhe Lindore, në Këshillin  Kombëtar të  Sigurimit të  Shtëpisë së Bardhë.
 

19 tetor  2011, Uashington
Takimin e fundit në Uashington, Zëvendëskryeministri Petrovic e zhvilloi me z. Rick Holtzapple,  Drejtor për Evropën Qendrore dhe Lindore, në Këshillin  Kombëtar të  Sigurimit të  Shtëpisë së Bardhë.

Gjatë  këtij takimi Zëvendëskryeministri Petrovic e falënderoi z. Rick Holtzapple për mbështetjen dhe kontributin që kanë ofruar Shtetet e Bashkuara të Amerikës për Kosovën dhe tha se zgjedhja e problemit të Veriut mbetet vazhdon të mbetet problemi kryesor në Kosovë.

Zëvendëskryeministri Petrovic tha se situata e krijuar në Veri të Mitrovicës kërkon gjetjen  e alternativave të përbashkëta  për ta tejkaluar këtë situate.

Gjatë vizitës në New York, Zëvendëskryeministri Petrovic u takua edhe me përfaqësues të Institutit Kombëtar  Demokratik/NDI dhe përfaqësues të USAID-it në New York.

z. Petrovic sot do të mbajë edhe një ligjëratë në Universitetin Arkadia në Filadelfia dhe do të udhëtojë për Uashington për tu takuar me zyrtarë të lartë të Uashingtonit.