Zëvendëkryeministri Petrovic në konferencën “Gërmia Hill”

Zëvendëkryeministri dhe Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Slobodan Petrovic ka marrë pjesë në  konferencën “Gërmia Hill” e cila është organizuar nga Këshilli i Evropës për punë të jashtme dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ,  në panelin: “Leksionet e mësuara në Ballkan”.

9  Nëntor 2012 Prishtinë

Zëvendëkryeministri dhe Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Slobodan Petrovic ka marrë pjesë në  konferencën “Gërmia Hill” e cila është organizuar nga Këshilli i Evropës për punë të jashtme dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës,  në panelin: “Leksionet e mësuara në Ballkan”.

„Integrimet euroatlantike na kanë ndryshuar definitvisht pamjen në botë dhe tregimi për një jetë më të mire dhe më të sigurt po funkcion në  Ballkan i cili me decenje më parë është shkatrruar me  luftëra dhe me gjendjet pas  lufrave. Nuk dua të flas për atë se kush na ka bërë më shume apo më pak, por dua të them se nuk do të kishte kurfar ndryshimi pa përkrahjen e fortë të bashkësisë ndërkombëtare në krye me administratën Amerikane “, tha në këtë konferencë ministri  Petrovic.

Përvec Ministrit Petrovic në  konferencë kanë marë pjesë Presidentja e  Kosovës Atifete Jahjaga, Ministri i Punëve të Jashtme,  Enver Hoxhaj, ish Ministri i Punëve të Jashtme të Francës dhe funkcioner i lartë në Kosovë  Bernard Kushner,  shefi  i zyrës së BE në Kosovë, Samuel  Zhbogar, si dhe përfaqësues të lartë nga institucionet ndërkombëtare dhe vendore.